Senaste inläggen

Av Sanna Clarin - 3 augusti 2012 15:33

Ojoj nu är det ett tag sen jag skrev något här på min zumbaholicblogg.


Ja det rullar på som vanligt. Lite jobbigt nu när zumba kungen är på semester så finns inte så många bra zumba pass att välja på just nu. Men men har hittat en ny kärlek......cykel activio. wowow säger jag bara.

Svetten bara rinner av och med activio får man även pulsträning för man kör med pulsband så ser man på skärmen hur många procent av max pulsen man ligger på så det är toppen. Känner verkligen att jag får ut allt av träningen då. Så nu har jag zumban och cykel activio som favoriter vilket betyder mer träning :)

Perfekt med activio just nu så man får upp kondisen ännu mer eftersom midnattsloppet närmar sig med stora steg.

25 augusti i göteborg så ska det springas, så hoppas några står och hejar på en längs vägen :)

Ikväll dyker 2 goa människor upp hos oss!!! Längrat tills ikväll så man får krama om dem.

Men innan dess ska jag iväg och köra mitt cykel pass med favoriten Hans :)


Trevlig helg alla glada

Av Sanna Clarin - 19 juni 2012 14:47

Måste bara skriva upp detta med till allt folk.
Ingen mat men väldigt gott att ha efter maten :)


- 12 savoiordibiskivier
- 1½ dl starkt starkt kaffe (kallt)
- 2 äggulor
- 2 äggvitor
- 2/3 dl socker
- 2 msk likör eller saft från apelsin
- 250 g mascapone ost
- 2 msk kakao

Gör så här:
Vispa äggulorna med sockret pösigt.
Rör ner mascaponen och likören. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner det tillsammans med den andra äggblandningen.
Doppa biskivierna i kaffet som är kallt, håll dem där bara 2-3 sek och lägg sedan i en form.
häll över hälften av smeten och dra ut den jämnt över biskivierna och pudra över kakaon.
Gör samma sak med resten av det du har kvar. Avsluta med pudra kakaon jämnt över.
Låt den gärna stå över natten så smakerna hinner dras in ordentligt :)

Min favis!!!!                        

Mat
Av Sanna Clarin - 19 juni 2012 14:41


- 5 kyckling fileér
- 10-15 spett
- sesamfrön

Marinaden
- 1 röd chilli (hackad)
- 3 vitlöksklyftor (hackad)
- saft av en lime
- 1 tsk olja
- 1-2 msk honung
- 2 msk tamarisås

Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden och lägg i kycklingen. Dela kycklingen i mindre bitar och låt ligga minst 1 timme men gärna längre i marinaden.
Trä på bitarna på spetten och rulla dem i sesamfröna. Sen är det bara att grilla eller steka spetten och servera med en sallad och en klick grekisk eller turkisk yoghurt.
Super gött!!!   
              
  

Mat
Av Sanna Clarin - 19 juni 2012 14:34

Mera mera goda recept

 

Broccoligratäng

- 2 broccoli

- 1 burk keso

- 1 fpk fetaost

- 3 ägg

- 1 dl permesan (riven)

- 1-2 dl grädde

- 1 hackad purjolök


Gör så här:

skölj och dela broccolin i mindre delar och koka dem i en kastrull ca 3-6 min.

Smörj en ungsform med lite smör och lägg i broccolin.

Hacka purjon och strö över broccolin.

Blanda ägg, keson, fetaosten och grädden i en skål med lite salt och peppar.

Häll över blandningen över broccolin och purjon.

Strö över den rivna permesanosten och in i ugnen 20-25 min i 200 grader.

Blanda ägg, keson, feta

Mat
Av Sanna Clarin - 19 juni 2012 14:24

Gjorde precis en super god lunch igen :P

 

Vegetarisk lasagne

Färsen

- 2 morötter

- 4 tomater

- 1-2 rödlök

 

lasagne plattorna

- 1 zucchini

- 1 påse eller förpackning spenat

 

ostsåsen

- 3-5 dl grädde

- 1 pkt fetaost eller 3-4 dl riven permesanost

 

Gör så här:

riv morötterna och hacka tomater och rödlök. Lägg det i en kastrull och värm till det.

Medans det värms på så hyvlar du zuccinin på längden så du får långa remsor som blir plattorna sen.

häll i grädden i en kastrull och lägg i fetaosten eller permesanosten. Salta och peppra lite.

lägg ngr remsor av zucchni i botten i en ungsform och sedan färsen och några spenatblad och sist ostsåsen. Detta gör du tills allt tar slut och avsluta med lite riven permesan på toppen.

In i ugnen i 30 min på 200 grader.

 

 

 

Mat
Av Sanna Clarin - 19 juni 2012 12:25

  Säger bara vilket jävla party!!!

Har inte haft så roligt på länge säger jag bara. Mycket dans och mycket skratt hela vällen och halva natten lång :P

Alla va så avslappnade och bjöd på sig själva under hela kvällen, som jag alltid har sagt sen jag flyttade till Göteborg "människorna i gbg är mer avslappnade och bjuder mer på sig själva än sthlmare" (inte alla men de flesta iallafall)

Eftersom alla hade en sak eller fler men en huvudsak gemensam iallafall och det va ju att nästan alla zumbar och därav gillar att dansa så va det va ett jäkla drag på dansgolvet. MEEEEE LIKE!!

Fick träffa många nya, helt undebara och härliga människor under denna kvällen och det fyllde på min energi igen :) TACK TACK.

Säger tack till er som fixade och trixade ihop detta och ser fram emot fler härliga fester i framtiden!!!!

Och det sista jag har att säga är att jag kan nog aldrig igen äta en banan utan att skratta och le :P

 

Kramizar alla zumbianer :)

 

Av Sanna Clarin - 14 juni 2012 13:14

Idag till lunch gjorde jag den godaste pajen jag vet, nämligen grekisk smulpaj. Fått detta recept av min mamma.

Så tänkte dela med mig av receptet eftersom den är så fruktansvärt lätt att göra och så otroligt god!

 

4 pers

- 1 aubergin

- 1 zucchini

- 1 paprika

- 2-3 vitlöksklyftor

- 1 fpk krossade tomater

- 75 g smör

- 2 dl mjöl

- 1 fpk riven permesan

- 100 g fetaost

 

Gör så här:

Tärna grönsakerna och fräs i lite olja. Pressa i vitlöken och häll i krossade tomaterna och låt det puttra ca 10 min på svag värme. Salta och peppra lite.

Blanda mjöl, smör och permesanen i en bunke och gör till en smuldeg. Tips dela smöret i lite mindre delar så blir det lättare att smula sönder.

sätt ugnen på 225 grader. Häll grönsakerna i en form och strö över fetaosten jämnt över.

Häll över smuldegen och sedan in i ugnen i 20 min.

Servera med lite sallad och en klick turkist eller grekisk yoghurt :)

 

Jag gjorde även "nyttig glass"

 

-3 äggulor

-3 dl grädde

- 2 dl naturell yoghurt

- 2 dl bär eller frukt

- ½ tsk vaniljpulver

 

Gör så här:

Vispa grädden och äggulorna i varsin skål.

Mixa yoghurten och bären till en smet. Vänd ner äggulorna i grädden tillsammans med bären.

Lägg i en skål eller bunke och in i frysen.

 

bye

 

     



Mat
Av Sanna Clarin - 31 maj 2012 14:47

Vill du förbereda din mage inför sommaren 2012 så rekommenderar jag att testa att dricka Aloe Vera gel.

Den ger magen och tarmarna en extra smörjning inför alla godsaker som kan tänka sig slinka ner.

Hör av dig om du e intresserad. Finns i 3 olika smaker :-D

- Aloe vera gel 290:- (naturell smak)

- Aloe bits´n peaches 316:- ( persika med bitar av aloe veran )

- Aloe berry nectar  290:-( tranbär och äppel, bra om man åker på urinvägsinfektioner ofta eftersom tranbär är lite förebyggande för UVI )

Jag har testat alla 3 smakerna och min favorit är Aloe bits´n peaches, sen berry nectar och sist naturell.

 

Den börjar verka lite olika för alla så rekommenderar att testa ca 3 månader vilket är 3 dunkar. 1 dunk 1 månad och man kan välja alla i samma smak eller alla olika :)

3 pack pris 850 (spara då 46 kr)

Den har fungerat väldigt bra för mig iallafall. Hade en uppblåst mage innan men den känner jag inte av längre. Har använt aloe vera dryken nu sen i februari och när jag va borta i Usa 16 dagar så hade jag den inte med mig och bara på några dagar kom den uppblåsta magen tillbaka. Så direkt när jag kom hem började jag igen och genast några dagar senare va uppblåstheten borta igen :)

Va meningen att jag ville göra så för att testa hur skillnanden skulle bli.

 

TESTA NI MED!!!!!

 

Ovido - Quiz & Flashcards